«Укргазвидобування» не змогла відсудити у Кабміну 57 млрд. гривень

Поділитися:

За рішенням Господарського суду Києва від 11 червня позов державного АТ “Укргазвидобування” до Кабінету міністрів про стягнення 56,8 млрд грн не був задоволений.

Так, керівництво “Укргазвидобування” пояснило свої вимоги до Кабміну тим, що уряд завдав збитки підприємству на вказану суму, поклавши на компанію спецвимоги по поставкам газу для населення за фіксованою ціною.

В “Укргазвидобуванні” вважають, що Кабмін позбавив держкомпанію можливості продавати енергоресурс за ринковими цінами, при цьому не визначивши джерела фінансування і порядок визначення компенсації.

Відомо, що розмір пред’явлених до стягнення збитків було визначено “шляхом здійснення власного розрахунку”. У підприємстві зменшили економічно обґрунтовані витрати з урахуванням допустимого рівня прибутку, яку суспільство могло б отримати при реалізації газу за ринковими цінами на доходи, отримані від реалізації природного газу в рамках покладених на позивача спеціальних обов’язків.

Проте суд визнав розрахунки компанії неналежними і відмовився задовольнити позов.
Крім цього, 27 липня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою “Укргазвидобування” на вказане рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) уклав кредитну угоду з АТ «Укргазвидобування», який є частиною НАК «Нафтогаз» України. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Вказується, що угоду вдалося укласти за участю Міністерства фінансів України. Загальна сума кредиту склала 51,9 млрд євро. Така сума була представлена ​​для капітального ремонту свердловин та поліпшення енергоефективності компанії.

Раніше повідомлялося, що за зверненням Офісу Генеральної прокуратури, суд заарештував всю нерухомість і значну частку акцій заводу «Кузня на Рибальському«. До 2018 року її власником значився Петро Порошенко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу