«Укренерго» не зміг стягнути борг із ДТЕК

Поділитися:

Північний апеляційний госпсуд не задовольнив скаргу «Укренерго», щодо стягнення з компанії боргу на користь ДТЕК. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Таким чином рішення суду попередньої інстанції від липня цього року залишається в силі. За ним з «Укренерго» зобов’язали сплатити понад 399 млн гривень на користь ДТЕК. Це заборгованість, яка сформувалася через нібито неналежне виконання держкомпанією умов договору про участь у балансуючому ринку.

Окрім цього у липні судом частково було задоволено позов ДТЕК Східенерго до держкомпанії. Згідно з цим рішенням Феміди «Укренерго» повинно виплатити 633 млн боргу за таке ж порушення. Йдеться про частину оплати купленої у позивача балансуючої електроенергії в період з серпня минулого року по березень поточного. При цьому сам енергохолдинг ще з осені 2018 року перестав оплачувати послуги передачі електроенергії, які надає державна компанія «Укренерго».

І ще на початок 2020-го року борги ДТЕК перед державною компанією становили більше півмільярда гривень, і з кожним місяцем вони лише росли. Попри власну заборгованість, холдинг продовжує вимагати гроші з держави у судах, і Феміда чомусь задовольняє позови ненажерливого монополіста.

Раніше ми повідомляли, що гроші, перераховані євробондами НЕК «Укренерго» з метою погашення заборгованості перед виробниками електроенергії із «зелених» джерел, залишаються, як і раніше, не зворушеними.

Також ми писали про те, що Гарантований покупець має сплатити 600 млн. гривень заборгованості за «зеленим» тарифом. Так вирішив Північний апеляційний госпсуд, відмовивши держпідприємству у задоволенні позову до виробників «зеленої» електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу