Українцям розповіли, як перевірити страховий стаж і зарплату онлайн

Поділитися:

У Пенсійному Фонді України розповіли, як саме українці можуть перевірити страховий стаж і зарплату онлайн. Для цього потрібно оформити електронний цифровий підпис для того, щоб в електронному форматі підтверджувати особистість.

За даними відомства, цей крок потрібно зробити на порталі одного з Акредитованих центрів сертифікації ключів. Тут можна скористатися послугами того банку, якими клієнт безпосередньо користується.

Далі на сайті ПФУ потрібно подати заяву для того, що перевірити особисті дані. Потім користувач отримує свій реєстраційний код, який знадобитися для входу на реєстраційному сайті.

Після цього ви зможете переглядати свої дані на сайті та міняти їх у разі потреби, використовуючи для цього цифровий підпис.

Нагадаємо, що в Пенсійному фонді України повідомляють, що оцифрували 900 тисяч паперових пенсійних справ. Загальна цифра становить 11 мільйонів, роботи планується завершити до 2024 року.

Також запроваджено електронний сервіс «Пенсійний фонд» у вигляді додатку для мобільних і планшетів. Там можна буде отримати доступ до історії нарахувань, залишити заяву на перерахунок пенсії, подивитися страховий стаж і всі деталі по своєму пенсійній справі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу