Українцям розповіли, як безкоштовно отримати свою землю

Поділитися:

Уже двадцять років українці мають законне право отримати від держави 2 га землі, однак, про це право багато громадян згадали тільки зараз, після відкриття ринку землі.

У Земельному кодексі йдеться про право українців на безкоштовні 2 га землі. Таку можливість громадяни отримали ще в 2002 році. Разом з тим, багато хто не знав про таку перевагу, а ті, хто хотів її отримати з різних причин, не знали як отримати свою законну землю.

В цілому українці мають право на 5 безкоштовних ділянок від держави – під садівництво, фермерство, будівництво, під дачу і навіть під гараж.

За останні роки більшість земель запасу вже були роздані учасникам бойових дій на Сході України та іншим пільговикам, проте, земля ще залишилася, і українці можуть нею заволодіти.

Для того, щоб отримати свої 2 га землі, необхідно написати заяву на приватизацію і надати фото карти обраної ділянки. Потім місцеві депутати повинні дати дозвіл на отримання землі, з яким слід звернутися до землевпорядника. Він розробляє технічну документацію, якої визначає межі ділянки, надає цільове призначення і надає кадастровий номер.

Потім ці документи затверджуються місцевою радою. В цілому, ця процедура займає близько півроку.

Раніше повідомлялося, що земля в Україні зростає в ціні. Це неминучий наслідок відкриття ринку землі.

Також ми писали й про те, що земля постійного користування може переходити у спадок. У країні при цьому досить часто відбуваються зловживання з боку чиновників, які після смерті правовласника землі незаконно привласнюють собі ділянки. Виною цьому — недосконале законодавство.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу