Українські банки експортують валюту з країни

Поділитися:

У 2020 році внаслідок пандемії коронавірусу склалася ситуація, при якій у банків стала з’являтися зайва готівкова валюта. Так сталося тому, що люди більше продавали кеш, ніж купували валюту у банків — подорожі за кордон скасувалися, також помітно змінилися й інші сфери життя.

Українські банки були змушені експортувати валютний кеш. Особливий наплив готівкової валюти в банках відчули в літні місяці. Експерти в банківській сфері говорять про те, що населення України показує миттєву реакцію на ситуацію, і це добре.

Разом з тим підвищений попит на продаж готівкових доларів і євро говорить про те, що люди під час карантину «проїдали» свої запаси. Однак при цьому, як відзначили відразу кілька експертів, український готівковий ринок збалансований.

Раніше повідомлялося про те, що до кінця поточного року гривня може девальвувати до рівня 29-30 грн. за 1 долар. Такий стан речей не викликає паніки, однак експерти впевнені в тому, що у 2021 році процес продовжиться.

Також ми писали, що українці все частіше вважають за краще безготівкові розрахунки. Тут свою роль зіграв жорсткий карантин, а також постійне збільшення кількості хворих коронавірусів в країні.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила