Українська малина відправиться в США і Канаду

Поділитися:

Українським виробникам малини вдалося вперше відправити ягоди у Сполучені Штати та Канаду, які є найбільшими імпортерами замороженої малини у світі. Експерти повідомляють, що поставки малини у Північну Америку можливі виключно за умови високої якості ягід. Українська продукція відповідає цим вимогам, що підтвердило отримання сертифікації від FDA (The United States Food and Drug Administration). Відтак, виробники одержали нові можливості для розвитку ягідного бізнесу і заморозки.

За інформацією інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, на США та Канаду припадає приблизно 80% всього глобального імпорту замороженої малини в вартісному еквіваленті та приблизно 65% – у натуральному.

За словами експертів, Україна традиційно експортує заморожену малину у Польщу, а та – добре заробляє на реекспорті українських ягід в інші країни. Тому прямі постачання замороженої малини в держави, де високий рівень імпортних цін – дуже важливий крок для розвитку ягідного бізнесу в Україні. Це також дозволить підвищити технологічний рівень переробки і доопрацювання замороженої малини, зазначають експерти.

Відомо, що в Канаду та США Україна надіслала один морський контейнер замороженої малини. На транспортування пішло 1,5 місяця.

Нагадаємо, що за дев’ять місяців поточного року країна експортувала майже на 30% овочів більше, ніж це було за аналогічний часовий проміжок у 2020 році. Зокрема, у 2021-му овочів продали на 4,77 млн, тоді як рік тому на кінець вересня це було 3,68 млн доларів. Такі дані оприлюднила Держмитна служба.

Також ми, що Україна збільшила експорт продуктів тваринництва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу