Україна знову почала імпорт електроенергії з Білорусі

Поділитися:

З 5 травня Україна поновила закупівлю електроенергії у Білорусі. Про це у соцмережі повідомила народна депутатка від “Слуги народу” Людмила Буймістер.

Вона зазначила, що імпорт відновили попри рішення Верховної Ради про надання Національній комісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повноважень забороняти імпорт, попри затверджений Міністерством енергетики прогнозний баланс і низку блоків вітчизняних ТЕС та ТЕЦ, що перебувають у резерві.

Нардепка наголошує, що на сьогодні платіж за купівлю електрики складе менше одного мільйона гривень. Загалом з початку поточного року, коли було відновлено імпорт електроенергії з Росії та Білорусі – заплатили 955 мільйонів гривень.

Політик розкритикувала регулятора за те, що той навіть не розпочав підготовку до заборони поставок електроенергії.

Раніше повідомлялося, що Україна з 1 травня цього року більше не імпортуватиме електричну енергію з Російської Федерації і Білорусі. Це передбачено оновленим прогнозним балансом електроенергії на поточний рік Міністерства енергетики.

Нагадаємо, згідно з інформацією, опублікованою у квартальному звіті Європейської комісії, вартість електроенергії для українських побутових споживачів в I кварталі 2021 рік залишається в середньому в 4-7 разів нижче, ніж в країнах Європи і становить менш як 5 євроцентів/кВт-год.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу