Міненерго припиняє імпорт електроенергії з РФ і Білорусі

Поділитися:

Україна з 1 травня цього року більше не імпортуватиме електричну енергію з Російської Федерації і Білорусі. Це передбачено оновленим прогнозним балансом електроенергії на поточний рік Міністерства енергетики.

Як повідомляється на сайті Міненерго, прогнозний баланс вже підписав головний диспетчер НЕК “Укренерго”, глава “Енергоатому” та заступник глави Міненерго.

Також вказано, що 84-105 млн кВт на місяць становитиме обсяг імпорту електроенергії із країн ЄС в енергоострів Бурштинської ТЕС.

15 квітня парламент підтримав заборону імпорту електроенергії із РФ і Білорусі. Згодом законопроект передали на підпис президенту. Документ дозволяє НКРЕКП анулювати результати аукціонів із доступу до міждержавних ліній електропередачі для імпорту з цих двох країн.

Україна взимку цього року була змушена поновити імпорт електроенергії з РФ і Білорусі через проблеми в енергосистемі.

Нагадаємо, згідно з інформацією, опублікованою у квартальному звіті Європейської комісії, вартість електроенергії для українських побутових споживачів в I кварталі 2021 рік залишається в середньому в 4-7 разів нижче, ніж в країнах Європи і становить менш як 5 євроцентів / кВт-год.

Раніше повідомлялося, що українцям можуть повернути скасований раніше пільговий тариф на електрику за перші 100 кВт-год, однак з іншого вартістю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу