Україна та Польща врегулювали конфлікт про транзит вантажів

Поділитися:

Україна та Польщі домовилися про якнайшвидше скасування обмежень на транзит вантажних вагонів і збільшення кількості дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Порозумітися вдалося під час зустрічі міністрів інфраструктури України Олександра Кубракова і Польщі Анджея Адамчика.

Сторони домовилися щодо якнайшвидшого скасування обмежень на транзит вантажних вагонів територією України до Польщі залізничним сполученням. До 4 лютого українська сторона поінформує польську сторону щодо конкретних термінів відновлення транзиту вантажних вагонів територією України.

Також досягнута домовленість щодо суттєвого збільшення кількості дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень з урахування потреб українських та польських автомобільних перевізників.

До 5 лютого сторони мають узгодити дату проведення засідання змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яка повинна узгодити терміни передачі та кількість додаткових дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Україна і Польща розроблять спільний план дій, спрямований на значне підвищення ефективності роботи автомобільних міжнародних пунктів пропуску. Відповідний план дій має бути узгоджений за участю представників митних, прикордонних та інших служб Польщі та України не пізніше кінця лютого.

Сторони домовились ініціювати перегляд положень угоди між урядом України і урядом Польщі про міжнародні автомобільні перевезення від 1992 року.

Раніше ми повідомляли, що близько 500 вантажних машин зараз простоюють на пропускних пунктах України та Польщі. Водії не можуть виїхати з країни з метою доставити вантаж до Республіки або через неї, оскільки не знали нових карантинних правил.

Також, Польща звинувачує Україну у блокуванні товарних поїздів з Китаю в обмін за збільшення кількості дозволів для в’їзду на територію країни українських вантажівок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу