Україна сподівається на інтерес до титанової галузі інвесторів з США

Поділитися:

Українська влада націлилась на розвиток титанової галузі в країні. Як розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, днями Кабінетом міністрів було затверджено план заходів з виконання президентського указу №306, де вимагалося у тримісячний термін ухвалення Державної цільової економічної програми розвитку титанової галузі.

Посадовець зауважив, що з огляду на це, український президент Володимир Зеленського під час свого візиту до Сполучених Штатів наприкінця літа планує підняти питання перспективи залучення американських інвесторів у вітчизняну титанову галузь, а також можливості створення повного циклу виробництва титану. Міністр наголосив, що в Україні мусить бути замкнутий цикл його виробництва.

При цьому, запланована на 30 серпня приватизація «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії», не заважатиме цьому процесу, адже Україна має інші родовища титанової сировини, зазначив Уруський.

Раніше повідомлялося, що світовий ринок титану почне відновлюватися через два роки.

Також, віце-прем’єр-міністр та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський пропонує розширювати сферу використання титану у різних сферах та підвищувати якість його обробки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу