Україна проведе розслідування з приводу імпорту ДСП з Білорусі та Росії

Поділитися:

Антидемпінгове розслідування. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відкрила справу щодо імпорту деревостружкових плит – дсп – з Білорусі та Росії в Україну, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“. Відповідну скаргу комісія отримала від компанії з Рівненщини – “Свиспан Лімітед”.

Як стверджує заявник, з 2017-го частка ввезених ДСП з цих країн перевищила половину від загального імпорту. Хоча споживання та виробництва коливалося. Але – ціни демпінгового імпорту були значно нижче як самої собівартості, так і українського рівня. При цьому, сама “Свиспан Лімітед” у 2019-му скоротила виручку на 15% – до 2 мільярдів гривень. А чистий прибуток – у понад 7 разів – до 43 мільйонів гривень.

Розглянувши скаргу, у комісії вирішили – імпорт в Україну ДСП з Білорусі та Росії в таких обсягах і на таких умовах шкодить національному товаровиробнику.

Зазначимо, за даними Держстату, у другому півріччі 2020-го імпорт деревостружкових плит в Україну з Білорусі сягнув більше 20 тис. тонн – на $ 5 млн, з РФ – 11 тис. тонн на $ 4 млн. В цілому за цей період Україна імпортувала ДСП на $ 23 з половиною млн, а експортувала – майже на $ 33 млн.

Раніше ми повідомляли, що Євразійський економічний союз проведе повторне антидемпінгове розслідування стосовно української трубної продукції.

Також ми писали, що “Укрзалізницю” звинуватили в демпінгу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу