УЗ звинуватили в демпінгу

Поділитися:

“Укрзалізниця” встановила мінімальні ставки на використання піввагонів на голландських аукціонах ProZorro.Продажі. Однак цим вкрай стурбовані приватні оператори ринку залізничних вантажоперевезень. Вони просять уповноважені держоргани дати оцінку такому рішенню УЗ.

“Учасники ринку розцінюють рішення АТ” Укрзалізниця “з цього приводу як демпінг і зловживання монопольним становищем, а також як таке, яке в подальшому погіршить стан справ із забезпеченням вантажовідправників рухомим складом”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що один із способів продажу права оренди вагонів “Укрзалізниці” передбачає систему голландських аукціонів (на пониження). При цьому, з 9 грудня минулого року УЗ знизила мінімальні ставки використання деяких типів вагонів. З того часу мінімальна ставка на напіввагон склала 343 грн / вагон на добу (раніше 602 грн без ПДВ).

Приватні оператори вважають, що така вартість не покриє експлуатаційні і ремонтні витрати на утримання вагонів, і цей бізнес стане збитковим.

Слід зазначити, що 30 грудня правління “Укрзалізниці” затвердив новий Порядок встановлення і перегляду ставок плати за використання власних вагонів. Зокрема, були встановлені три типи ставок плати: гранична, маржинальна і фактична.

Нагадаємо, що нахазяйнував на 3,5 млн грн збитків: посадовій особі «Укрзалізниці» повідомили про підозру через службову недбалість. Слідчі з’ясували, що заступник начальника одного з департаментів поставив свої підписи під документами про закупівлю неякісної продукції і ще й за завищеними цінами.

Раніше повідомлялося, що 6 млн гривень – саме стільки збитків виявила Укрзалізниця в ході аудиту діяльності екс-керівництва свого ж філії. Йдеться про «Пасажирської компанії».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу