Україна продає золотоносну ділянку

Поділитися:

Вперше Державна служба геології та надр України виставила на електронний аукціон золотоносну ділянку. Відомо, що інвесторам пропонується викупити 13 ділянок з покладами руд золота, марганцю, а також бурштину, підземних вод та каоліну.

Так, аукціони будуть проходити в системі “Прозорро.Продажі” в режимі реального часу. Головним лотом торгів виступає Жовтоводська площа (Дніпропетровська область). На території родовища площею понад 1000 гектарів є ресурси руди і промисловий вміст золота і ніобію.

“Ділянка пропонується інвесторам для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки терміном на 5 років. Стартова вартість лота 4 480 000 гривень”, – йдеться в повідомленні прес-служби Держгеонадр.

Нагадаємо, що глава Державної служби геології та надр України повідомив про те, що відомство протягом 2020 року реалізувало на аукціонах в системі ProZorro спеціальних дозволів на користування надрами на суму майже 1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що Державна служба геології та надр України анонсувала продаж прав на видобуток золота на двох ділянках в Савранському районі Одеського регіону – «Квітковському» і «Майському» – терміном на 5 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу