Україна продала 90% зерна

Поділитися:

Україна за десять місяців поточного сезону успішно реалізувала продаж 18,6 млн тонн зерна. Про це повідомляє керівник служби бізнес-проектів ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко.

За його словами, країні вдалося значимо наростити власний експортний потенціал зерна в розмірі до 54,8 млн тонн і всього за десять місяців сезону реалізувати на міжнародному ринку торгівлі близько 91% від суми.

Так, за період липня-квітня 2019 року України експортувала 49,9 млн. тонн зерна. Таке значення на 19% перевищує результат минулого сезону 2018 року, коли країні вдалося реалізувати лише 41,8 млн. тонн ресурсу.

На даний момент в трійку лідерів-партнерів України з питань експорту зерна входять країни Єгипет, Індонезія і Бангладеш. Всього на поточний момент ці держави купили в України приблизно 44% від усіх обсягів зерна.

Високий попит спостерігається на український ячмінь. Його в кількості 45% від усього експорту закупили країни Китаю і Саудівської Аравії. Також головним партнером України вважається Іспанія, яка встигла придбати близько 372,7 тисяч тонн зерна за цей сезон.

Також Україна за підсумками жовтня-квітня успішно експортувала 35,9 млн тонн кукурудзи, що на 9% більше від результатів минулого сезону. В цьому відношенні партнерами України залишаються країни Іспанії, Китаю і Єгипту.

Як повідомлялося раніше, в Україні продовжує процвітати нелегальний ринок зерна і тіньовий ринок оренди земельних ділянок.

Нещодавно українська влада проявила ініціативу прийняти закон про створення системи контролю над врожаями з ІТ-технологій, проте вітчизняні аграрії не підтримали даний законопроект і вказали на його повну марність щодо проблемної сфери незаконного заробітку на зерні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу