Україна посилює боротьбу з несплатою податків

Поділитися:

Департамент податкових розслідувань – новий підрозділ, створений в Державній податковій службі. Метою його роботи є збільшення податкової ефективності платників та підвищення рівня добровільної сплати податків.

У прес-службі ДПС повідомили, що питання, пов’язані з протидією і боротьбою зі складноструктурованими схемами ухиляння від оподаткування, зберігають свою актуальність і сьогодні, саме тому і був створений департамент.

“Такий департамент стане тією інституційною одиницею, на яку покладено повноваження щодо комплексно-аналітичної діяльності по дослідженню найбільш актуальних і небезпечних моделей (схем) з ухилення від сплати податків і зборів. При цьому, зауважу, він не буде органом, який буде проводити кримінальне розслідування податкових правопорушень “, – зазначив заступник голови ДПС Євген Олейніков.

Відомо, що кінцевим результатом роботи нового підрозділу в ДПС вбачають у підвищенні рівня добровільної сплати податків внаслідок відмови від схем мінімізації платежів до бюджету. Для цього буде застосовуватися комплекс дій податкового розслідування:

  • аналіз діяльності суб’єктів господарювання;
  • виявлення ризиків ухилення від оподаткування;
  • організація і контроль відпрацювання ризиків;
  • супроводу результатів податкового розслідування.

Слід зазначити, що при створенні Департаменту податкових розслідувань увага була зосереджена на аналізі досвіду прогресивно орієнтованих розвинених держав, таких США, Австралія, Канада.

Нагадаємо, що в Міністерстві цифрової трансформації повідомляють, що для фізосіб-підприємців першої, другої і третьої групи стане можливою оплата податків завдяки мобільному додатку та порталу електронних послуг «Дія».

Раніше повідомлялося, що в фінансовому комітеті Верховної Ради повідомили, що з початку року спостерігається позитивна тенденція надходжень до державного бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу