Україна починає імпорт вугілля з США

Поділитися:

Компанії «ДТЕК Енерго» та «Центренерго» домовилися про імпорт 75 тис. тонн вугілля з США. Про це йдеться у спільному прес-релізі компаній.

Згідно з інформацією, в найближчі місяці до України прибуде судно з паливом. Обсяг вугілля буде розподілений порівно. Зокрема, для потреб ТЕС приватної та державної генерацій.

«Незабаром Україна ввійде в опалювальний сезон, і наше спільне завдання — пройти його стабільно, щоб українці були зі світлом і теплом. Забезпечити імпорт вугілля стало можливим завдяки нормалізації ситуації на ринку електроенергії, яка дозволила досягти економічно обґрунтованих цін і, таким чином, знайти необхідні ресурси для підготовки генерацій до осінньо-зимового періоду», — зазначив генеральний директор ДТЕК.

У «Центренерго» додали, що першим пріоритетом є стабільність роботи енергосистеми.

«Додаткові запаси вугілля дозволять нам спокійно пройти через опалювальний сезон, без необхідності використання газу або імпорту електроенергії», — додали в компанії.

Зазначається, що для стабільного проходження опалювального сезону та забезпечення шахт ДТЕК було збільшено видобуток вугілля до 10 млн тонн.

Раніше ми повідомляли, що із держкомпанії «Центренерго» хочуть стягнути 156,3 млн гривень невиплачених дивідендів за 2018 рік. Із таким позовом в інтересах держави в особі Фонду державного майна до Господарського суду Київської області звернувся заступник генерального прокурора.

Також ми писали про те, що ДТЕК купує «Кіровоградобленерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу