Україна почала купувати бітум танкерами

Поділитися:

Україна в особі торгової компанії «Кантарелла Україна» уклала угоду з переробником Motor Oil Hellas на купівлю величезної партії грецького бітуму вагою в 3,5 тисячі тонн. Про це свідчать дані учасників ринку.

Вказується, що бітум країна готова купувати цілими танкерними партіями, які будуть доставлені на поля України морськими шляхами.

Повідомляється, що така велика угода була аргументована тим, що зараз на ринку існує досить обмежена пропозиція бітуму, так як раніше Україна повністю припинила співпрацювати щодо цього питання з Росією (ще в 2019 році).

«Ми диверсифікуємо поставки внаслідок обмеженої пропозиції імпортного бітуму, великі партії якого зараз можна купити тільки в Білорусії та Польщі», – йдеться в повідомленні компаній.

Цікаво, що танкери повинен прийняти вітчизняний порт Очакова вже в п’ятницю, 7 серпня. Надалі бітум буде експлуатуватися в південних регіонах країни в рамках будівництва нової інфраструктури, а також доріг.

Нагадаємо, що на тлі ослаблення долара і стимулюючих заходів, інвестори скуповували акції і облігації країн, що розвиваються кілька місяців поспіль.

Американський економіст Джонатан Фортуна каже, що зараз дуже помітно, як деякі з тих, хто втратив капітал, роблять спроби його повернути.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу