Україна отримає нову партію катерів із США

Поділитися:

Україна впродовж 2022 року має отримати військову допомогу від Сполучених Штатів Америки. Йдеться про катери типу Island та Mark VI. Про це розповіла посол України у США.

За її словами, у забезпеченні нашої країни військовою технікою між Україною та США відбувається активна співпраця.

Згідно з інформацією, патрульний американський катер Island до України має бути доставлений до кінця першого кварталу поточного року. Зараз корабель знаходиться в США.

Крім нього, Україна має отримати кілька катерів Mark VI. Наразі тривають переговори щодо кількості судів — нашій країні їх передадуть щонайменше три.

«‎Ми працюємо над тим, щоб знайти і ресурси, і все інше для того, щоб було більше. Тому що ще раз завдання — побудувати повноцінну здатність»‎, — сказала посол.

Посол наголосила, що для України важливо забезпечити максимальний захист із моря, для чого потрібно поєднати всі бази, катери різних типів та корвети в одну здатність.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України та США домовились про два спільні проекти щодо посилення північного та східного українського кордону.

Також ми повідомляли про плани Європейського союзу виділити Україні 1,4 мільйона євро на облаштування українсько-білоруських кордонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу