Україна нарощує товарообіг з Грузією

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна та Грузія мають усі передумови для розширення інвестиційного співробітництва. Він зазначив, що за 5 місяців 2021 року обсяги двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Грузією зросли на 32%.

«Сподіваюся, нам вдасться розвинути його після експертних перемовин у рамках Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва, десяте засідання якої заплановано провести у Тбілісі наприкінці вересня цього року», — сказав прем’єр-міністр України.

Крім того Шмигаль наголосив на подальшому транзитному розвитку із використанням наявної інфраструктури Чорноморських портів і переправ між державами. Згідно з інформацією, прем’єр-міністри України та Грузії домовились про співпрацю з Європейською Комісією. Зокрема, для забезпечення сприятливих умов розвитку контейнерно-фідерного сполучення між морськими портами України, Грузії та держав ЄС.

За словами прем’єр-міністра Грузії, сторони перейшли на новий рівень співпраці. Йдеться про енергетичний та транспортний напрямки, а також цифровий ринок.

«Цього року кількість українських туристів у Грузії збільшилася на 70%. Ми розглянули ті кроки, які мають бути зроблені, щоб наш товарообіг досяг 1 млрд доларів. Ми вже завершили взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19, що полегшить пересування громадян Грузії до України та громадян України до Грузії», — відзначив прем’єр-міністр Грузії.

Раніше ми повідомляли, що ВМС України взяли участь в міжнародних навчаннях в Грузії, які проходили з 26 липня по 8 серпня.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила