Україна може не дочекатися власного космічного супутника

Поділитися:

КБ «Південне» і завод «Південмаш» працюють в режимі неповного тижня, іноді взагалі зупиняючи роботу. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський після відвідин комбінату, інформують журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Нардеп зазначив: на рахунках підприємства є заблоковані кошти, яких цілком вистачить на підготовку і запуск українського супутника, але на рівні різних міністерств немає згоди щодо розблокування цих грошей. І через низьку завантаженість доводиться скорочувати фахівців: з моменту пандемії кількість працівників зменшилася з 5300 до 4300.

Поміж тим є інша новина щодо стану справ на «Південмаші» – по суті кардинально протилежна: європейська космічна компанія Arianespace завізувавши контракт на запуск, починаючи з 2023 року нових космічних ракет, на найближчі роки однозначно завантажила українських конструкторів, адже апарати стартуватимуть саме на вітчизняних носіях.

Раніше ми повідомляли, що «Енергоатом» замовив у чеської фірми «Skoda JS» обладнання на 12,3 млн євро. Компанію контролює Росія.

Також ми писали, що клієнти “Енергоатому” заборгували цього року 12,5 мільярдів гривень. Через це інше підприємство – “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” – не отримало кошти за поставки урану. На підприємстві не змогли провести плановий ремонт і обмежили виконання виробничої програми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу