Україна хоче виробляти турецькі безпілотники

Поділитися:

Міністерство оборони України має намір придбати 12 комплексів турецьких безпілотників Bayraktar TB2 ( «Байрактар»). Відомо, що кожен з них складається з чотирьох безпілотників і базової станції. Про це заявили в компанії «Укрспецекспорт».

Таким чином, Україна повинна отримати 48 безпілотників. Слід зазначити, що в країні планують почати виробництво безпілотників «Байрактар». Тут буде відбуватися збірка дронів. Зараз у відомстві шукають місце, де це можна буде робити.

За словами фахівців, якщо великовузлове складання буде відбуватися в Україні, то вартість кожного комплексу зменшиться на 35%. При цьому, Туреччина не проти експорту «Байрактара», які будуть виготовлені в Україні.

Нагадаємо, що Міністерство оборони планує поставити літальні апарати на озброєння відразу ж після придбання. Ця партія вважається досить великої, оскільки безпосередньо в Туреччині, де виробляють безпілотники, на озброєнні стоять трохи більше 105 таких машин.

Раніше повідомлялося, що за інформацією Національної ліги транспортного бізнесу, в Києві збираються за найближчі 5 років побудувати аєродром для безпілотних літаків.

«У нас є проект Quadroport, який ми хочемо побудувати в Києві. Це буде перший аеропорт для дронів, де можна буде тестувати будь-які типи БПЛА. Ми плануємо десь до 2025 р його побудувати », – зазначив керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу