У ВР розповіли про отримання наступного траншу МВФ

Поділитися:

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики вважає, що Україна отримає наступний транш від Міжнародного Валютного Фонду у строк.

Чиновник припустив, що Україна з високою ймовірністю виконає всі вимоги, структурні маяки та зможе отримати у червні транш, згідно з встановленими графіками.

Проте з іншого боку, член ВР повідомляє, що Україна пройшла пікові у 2020 та 2021 роках етапи з державного боргу. Це свідчить лише про одне, що уряд має замислитись над тим, щоб повністю перейти на самостійне фінансування без підтримки Фонду.

«Хотілося б все ж таки розглянути можливість і провести дискусію про нову програму, а не стрибати в неї з головою. Можливо, і буде можливість до кінця року пройти без МВФ, наступний рік пройти без Фонду, а далі вже дивитися на ситуацію з публічними фінансами», – наголосив народний депутат.

Раніше ми писали, що наступний транш від МВФ для України перебуває під загрозою. Причиною цього стала неефективна робота службовців у Міністерстві фінансів.

Також ми повідомляли про те, який розмір дефіциту державного бюджету у 2021 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу