У Пенсійного фонду не вистачає грошей

Поділитися:

В Україні значна частина промислових підприємств заборгували Пенсійному фонду кошти. Зокрема, ті, що мали бути призначені для виплати дострокових пенсій особам, які працюють у важких і шкідливих умовах, повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

Згідно з інформацією відомства, 8 з 10 тисяч промислових підприємств мають заборгованість перед ПФУ. З них понад 2,5 тисячі є банкрутами без активів для погашення заборгованостей. Загалом сума боргів вже перевищує 15 млрд грн та щорічно буде збільшуватися приблизно на 1,5 млрд грн.

Аби вирішити цю проблему Кабмін запропонував Верховній Раді проголосувати за проект закону, який має на меті збереження для працюючих у шкідливих і важких умовах права на дострокову пенсію. Крім того, законопроект передбачає поступову зміну непрацюючого механізму фінансування таких виплат на накопичувальний.

Таким чином, кошти для працівників молодше 35 років будуть перераховуватися на індивідуальні рахунки в їх Пенсійному фонді. За всіх людей старше 35 років роботодавці повинні будуть платити додатковий ЄСВ до ПФУ.

У Мінсоцполітики додали, що накопичені кошти люди будуть отримувати після дострокового виходу на пенсію поетапно. Проте, при потребі невідкладного дорогого лікування можна буде отримати всю суму відразу.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики України представили новий законопроект про запровадження накопичувальної системи пенсії в Україні.

Також ми писали про те, що до кінця року пенсіонерам підвищать пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу