У Нацбанку вважають, що кредити від МВФ допоможуть Україні скоротити зовнішній борг

Поділитися:

У Національному банку України заявили, що завдяки співпраці з МВФ країна може погасити частину боргів перед зовнішніми кредиторами. Так, кредити Міжнародного валютного фонду допоможуть нівелювати борг в 12 млрд доларів. Саме такі плани ставить перед собою керівництво НБУ на 2021-2022.

Фахівці Нацбанку вважають, що співпраця з Фондом залишається пріоритетом регулятора і ключовим припущенням в макропрогнозі НБУ. Ці кошти будуть корисні для скорочення дефіциту держбюджету і підтримки з боку інших інвесторів і партнерів.

Згідно з презентацією заступник голови Нацбанку, в 2020-2022 роки Україна повинна виплатити 19 млн доларів за зовнішнім боргом, а також 8 млрд доларів – по внутрішньому.

Нагадаємо, що в Національному банку відзвітували, що за підсумками липня поточного року велика частина скарг з боку українців стосувалася неправомірних дій колекторів. Про це повідомляє прес-служба національного регулятора. Відомо, що всього лише за місяць НБУ отримав близько 500 скарг на дії колекторів, що в середньому зайняло третину від загальної кількості скарг з боку співгромадян.

Раніше повідомлялося, що затримка грошового траншу з боку Міжнародного валютного фонду не несе фінансової загрози дефолту для України. Про це повідомляє виконавчий директор Незалежної асоціації банків.

За словами фахівця, до кінця поточного року країну не очікують будь-які значні виплати за зовнішніми кредитами, тому відстрочка в отриманні грошей не несе прямої загрози дефолту для України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу