У «Нафтогазі» розповіли, чому інвесторів не зацікавлять ТЕЦ

Поділитися:

У НАК “Нафтогаз України” не вірять в те, що інвестори буду зацікавлені в приватизації державних ТЕЦ. Причиною такої думки стали борги, які є у держпідприємств перед компанією за поставлений газ.

“Думаю, приватизація поки неможлива. З однієї простої причини – ці ТЕЦ нам повинні 1 млрд грн. Який інвестор купить ТЕЦ з мільярдом боргу?”, – заявив директор “Нафтогазу”.

Слід зазначити, що якщо держава не зможе знайти грамотних управлінців для цих ТЕЦ, то “Нафтогаз” готовий взяти на себе цей обов’язок.

“При цьому ми говоримо уряду: якщо у вас є будь-яка інша гідна довіри компанія, яка зможе ефективно управляти ТЕЦ і почне з нами розраховуватися на 100%, а в перспективі – почне погашати і старий борг, то ми обома руками за. Але це не повинна бути компанія на зразок тієї, від якої нам віддали в управління “Енергія – Новий Розділ” та “Енергія – Новояворівськ”, – підкреслив глава “Нафтогазу”.

Відомо, що можливість інвестування в станції у групи з’явиться тільки в разі їх передачі “Нафтогазу” у власність.

“Якщо у нас цей об’єкт можуть забрати, то і інвестувати в нього ми не будемо. Їх треба передати нам у власність. Тоді ми в ТЕЦ інвестуємо. Якщо їх ніхто не може купити з такими боргами, то іншого виходу немає”, – додав голова НАК.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України висунули ідею випустити нові облігації і коштом цього викупити старі свої єврооблігації, які раніше були виставлені на продаж з погашенням до 2022 року. Йдеться про суму в 335 млн доларів, як повідомляє прес-служба компанії.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз отримає під своє підпорядкування майновий комплекс Сєвєродонецький ТЕЦ. Також компанія отримає повноваження по керівництву корпоративними правами Одеської ТЕЦ, Криворізької ТЕЦ, Херсонської ТЕЦ, Миколаївській ТЕЦ і Дніпровської ТЕЦ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу