У Мінфіні повідомили, що дефіцит бюджету може бути нижче запланованого

Поділитися:

За підсумками 2020 року дефіцит державного бюджету-2020 може бути нижче від запланованої позначки в 7,5 відсотка ВВП.

У Міністерстві фінансів України заявили, що дана цифра – це всього плановий показник, але за фактом вона буде менше. При цьому тут уточнили, що головне завдання відомства – забезпечення обслуговування боргів країни.

Що стосується витрат, то в Мінфіні погодилися, що це проблема. Однак фахівці працюють над її усуненням і додали, що співпраця з Міжнародним валютним фондом необхідна, щоб закрити цю частину фінансування.

Нещодавно ми повідомляли, що українські економісти розповіли особливості впливу дефіциту державного бюджету на вітчизняну економіку. За словами фахівців, зазвичай такий негативний фактор, як дефіцит бюджету, позитивно впливає на економіку, так як виконує функцію своєрідного стимулюючого фактора.

Також ми писали, що підвищення мінімальної заробітної плати безпосередньо впливає на зростання суми трудових штрафів, на максимальну базу нарахування єдиного соціального внеску і на трудові гарантії.

У Міністерстві фінансів давно говорили про закладені в держбюджет цифрах мінімальної зарплати і уточнили, що це не зробить істотного впливу на інфляцію. Такої ж думки дотримуються і в Національному банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу