У Міненерго почали розробляти вуглеводневу сталь

Поділитися:

У прес-службі Міненерго повідомили, що у відомстві відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з розробки Водневої стратегії.

«Водень сьогодні має вирішальне значення для перетворення Європи на клімат-нейтральний континент до середини століття, тобто до 2050 року. Ключовою перевагою водню є те, що він може забезпечити інтеграцію всіх секторів. Починаючи від балансування режимів енергосистеми, використання в металургійній та хімічній промисловості, транспорті та опаленні», — зазначили у Міненерго.

Європейські країни розглядають Україну як пріоритетного партнера в частині імпорту водню. Зокрема, через обмеженість ресурсів для виробництва «зеленого водню». У Міненерго зазначили, що ця перевага буде використана для розвитку водневої економіки України.

«Аналітики стверджують, що розвиток водневої енергетики буде підкорятися так званому закону Райта, за яким зростання масштабу виробництва буде приводити до падіння витрат. Тому ми маємо визначити найбільш ефективні для України способи виробництва водню, використання ресурсів необхідних для виробництва зокрема водних під час електролізу, можливість масштабування невеликих проектів до промислових обсягів», — наголосила заступник міністра.

В ході засідання було визначено основні напрями, згідно з якими будуть працювати члени робочої групи.

Раніше ми повідомляли, що Україна готується до виробництва «зеленого» водню.

Також зазначалось, що у Вінниці за допомогою відновлюваної енергії почнуть виробляти«зелений» водень. Над втіленням цього проекту працює міжнародна група компаній KNESS.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу