У Міненерго перевірять діяльність «ГарПоку»

Поділитися:

Міністерство енергетики має намір створити міжвідомчу комісію для перевірки діяльності державного підприємства «Гарантований покупець».

«На засіданні уряду Міненерго ініціюватиме створення міжвідомчої комісії, яка аналізуватиме діяльність держпідприємства у сфері продажу електроенергії, що ймовірно призвела до збитків ДП та зменшення відсотку розрахунків з інвесторами у зелену енергетику», — йдеться у повідомленні.

Тим часом міністр енергетики Герман Галущенко представив колективу «ГарПоку» виконуючого обов’язки глави держпідприємства Вадима Улиду. У свою чергу заступник міністра енергетики додав, що ніякого політичного підтексту у звільненні директора «ГарПоку» Костянтина Петриковця немає.

Кабінет Міністрів звільнив голову «Гарантованого покупця», і після низки претензій на адресу чиновників вони публічно пояснили причину одноголосного рішення.

Насамперед у Кабміні наголосили на непрофесіоналізмі глави «ГарПоку», що призвело до наслідків у вигляді заподіяння шкоди підприємству. Він продавав значний обсяг електроенергії за свідомо заниженими цінами на користь конкретних фінансово-промислових груп підприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу