У Міненерго ініціюють створення нового фонду

Поділитися:

Виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець ініціює створення фонду декарбонізації. При цьому фінансувати його будуть з частини податку на викиди вуглекислого газу, який на цей час надходить до держбюджету. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Зокрема, Ольга Буславець запевняє: кошти з фонду будуть виділятися виключно на ті проекти, які дозволять скоротити викиди СО2. При цьому саму Ольгу Буславець деякі ЗМІ пов’язують з холдингом ДТЕК. Відомо, що дотепер вона неодноразово лобіювала інтереси компанії в урядових колах. Зокрема, тиснула на державне Центренерго, змушуючи купувати вугілля на шахтах ДТЕК, які перебували в простої.

Раніше повідомлялося, що в ЄС хочуть ще більше посилити штрафи за шкідливі викиди від транспортних засобів. Європейська комісія пропонує, щоб до 2030 року середні викиди вуглекислого газу від нових автомобілів були на 50% нижче рівня 2021 року. Зокрема, поточний план блоку передбачає скорочення на 37,5% до 2030 року в порівнянні з рівнями 2021 року.

Також ми писали про те, що промпідприємствам в Україні у 25 разів збільшили платежі на викид СО2.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу