У Мінекономіки пояснили, як будуть платити допомогу по безробіттю

Поділитися:

У Міністерстві економіки надали інструкцію для тих, хто втратив роботу і хоче отримувати допомогу від держави.

За відомостями відомчої структури, Мінекономіки і Державна служба зайнятості відповідає на ключові питання, які стосуються втрати роботи, фінансової допомоги або пошуку нового робочого місця.

Більшість Центрів зайнятості, які знаходяться в “зеленій” зоні, повертаються до звичного графіку роботи і відновлюють прийом безробітних.

Протягом останніх місяців, щоб пройти реєстрацію в організації, потрібно було заповнити дві заявки і відправити їх по електронній пошті в Центр зайнятості.

Тепер, при особистому прийомі, ті люди, які реєструвалися онлайн, повинні взяти з собою такий перелік документів: паспорт, облікову картку платника податків, трудову книжку, диплом і військовий квиток.

Якщо українець (до 35 років) не має страхового стажу, так як працював без офіційного працевлаштування, буде отримувати допомогу в мінімальному розмірі на період карантину та 30 днів після його завершення – 1 тисяча гривень, після – 650 гривень. Допомога буде надаватися протягом 180 календарних днів.

Ми повідомляли, що в Україні до кінця 2020 року рівень безробіття досягне 10 відсотків. Відповідний прогноз щодо держави зробив Міжнародний валютний фонд.

За даними відомства, в 2020 році цей показник сягне позначки в 10 відсотків і злегка зменшить свої позиції до 9,3 відсотка лише в 2021 році.

Також ми писали, що карантин змусив безліч роботодавців скорочувати персонал і витрати на нього, що позбавило роботи понад 400 тисячі українців. Якщо буде друга хвиля, то масові звільнення повторяться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу