У Мінекономіки побачили активне відновлення економіки

Поділитися:

В Україні майже всі основні види економічної діяльності, крім оптової торгівлі, активно відновлюються. Про це свідчить «Огляд економічної активності» за результатами липня 2021 року, який оприлюднило Міністерство економіки.

У січні-липні 2021р. зведений індекс виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності збільшився на 1,3%, ВВП — на 2,1%.

У відомстві зазначили, що позитивний внесок в динаміку ВВП і зведеного індексу сформували розвиток промисловості та сільського господарства. Водночас будівельна галузь та внутрішня торгівля не забезпечила позитивного вкладу економіку.

Ризиками для прогнозу зростання ВВП залишається тривалість і ступінь жорсткості карантинних обмежень, погіршення зовнішньоекономічної кон’юнктури на ключових для вітчизняного експорту сировинних ринках, посилення неплатоспроможності суб’єктів економічної діяльності, а також повноцінний запуск «Північного потоку-2».

Нагадаємо, американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley оновив свій прогноз з приводу зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) в Україні в 2021 році.

Крім того експерти Організації об’єднаних націй прогнозують, що глобальне виробництво зможе вийти на допандемічні показники до 2030 року, за умови сприятливих зовнішніх обставин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу