У Мін’юсті розповіли, як отримати допомогу на самоізоляції

Поділитися:

Ті з українців, які працюють офіційно (оформлені та отримують «білу» зарплату), мають змогу отримати соціальну допомогу за період знаходження на самоізоляції через контакт з COVID-19. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства юстиції, аби допомогти громадянам та прискорити отримання грошей.

Відомо, що допомога під час самоізоляції складає 50% від середньої зарплатні, і це не залежить від страхового стажу А медичні працівники можуть отримати навіть всі сто відсотків середньої зарплати. Згідно із законодавством, перші 5 днів самоізоляції робітник оплачує роботодавець, а подальший строк – Фонд соцстрахування.

Станом на зараз громадяни України вже отримали більше ніж 13 мільйонів гривень такої допомоги.

Раніше повідомлялося про те, що допомогу по безробіттю будуть платити за новим порядком. Також визначено умови відкладення і скорочення, припинення та поновлення виплати допомоги по безробіттю, умови і порядок виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності.

Також ми писали й про те, що українцям збільшили розмір допомоги з безробіття. Розмір допомоги з безробіття в нашій країні прив’язаний до розміру фактичного прожиткового мінімуму для працездатних людей. Зараз цей прожитковий мінімум становить 2 тисячі 270 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу