У Кабміні розповіли про корупційну складову в довгобудах

Поділитися:

Прем’єр-міністр України заявив про завершальний період для процесу реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції. Відомо, що в Україні близько 3 тисяч об’єктів, що вимагають прийняття окремих рішень по їх введенню в експлуатацію.

“Сьогодні залишаються корупційні моменти в сфері прийняття в експлуатацію. На жаль, не всі учасники ринку зацікавлені в створенні робочих місць і сплату податків. Деякі хочуть зірвати куш і залишити за собою руїни. На жаль, такі речі нас ще будуть переслідувати. В Україні є ряд об’єктів, за нашими оцінками, близько 3 тисяч, що вимагають прийняття окремих рішень щодо введення їх в експлуатацію “, – сказав він.

Прем’єр-міністр назвав ДАБІ найбільш корумпованим органом. За словами глави Кабміну, хочеться, щоб ринок був залучений в процес прийняття рішення нардепами. Новий законопроект потребує значних коригувань. Але головне, що це повинно бути правильне, зручне для ринку рішення, яке унеможливить корупцію.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад і територій заявив, що сьогоднішнім головним завданням є ліквідація Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) шляхом створення двох нових органів – ДІМУ (Державної інспекції містобудування України) і ДССМ (Державної сервісної служби містобудування).

Функції третього відомства, робота якого буде полягати в нормотворчості, буде виконувати Міністерство розвитку громад і територій.

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд порушив справу за позовом про визнання недійсним рішення уряду, згідно з яким в країні ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу