У фірми з орбіти Кононенко відсудили родовище літію

Поділитися:

Офіс генерального прокурора в судовому порядку попередив незаконну передачу в користування одного з найбільших в Україні родовищ літієвих руд.

Відзначається, що правоохоронці встановили, що одне з приватних підприємств при відсутності у нього виняткових випадків для отримання спецдозволу на користування надрами без проведення аукціону звернулося до суду з вимогою зобов’язати Держслужбу геології та надр видати цей дозвіл. Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов суб’єкта господарювання повністю.

“Зазначене рішення суду першої інстанції Офісом генпрокурора оскаржене в апеляційному порядку через те, що суд не може переймати на себе дискреційні повноваження органу владних повноважень, а позаконкурентна процедура застосовується тільки до суб’єкта, який забезпечив безумовне дотримання всіх вимог законодавства в сфері надрокористування”, – йдеться в повідомленні.

В результаті Шостий апеляційний адмінсуд підтримав доводи ОГПУ і скасував рішення суду першої інстанції, постановивши нове – відмовити в задоволенні позову підприємства.

Нагадаємо, що 5 січня Національне антикорупційне бюро опублікувало повістку на допит в кримінальному провадженні, яка доставлена ​​Ігорю Кононенку, екс-депутату Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що в НАБУ (Національне антикорупційне бюро України) прибув заступник голови Офісу президента Олег Татаров для допиту по його справі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу