У Держенергонагляді створили ще один орган

Поділитися:

У Державній інспекції з енергетичного нагляду України створили новий орган, який регулює питання організації відомства. Мова йде про спеціальну координаційну раду, як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Вказується, що відповідний указ про діяльність відомства підписав його безпосередній тимчасовий керівник Роман Боднар.

Перше засідання ради чиновники встигли провести в п’ятницю, 7 серпня. Вказується, що новий орган був впроваджений в якості відомства, яке буде виконувати консультативно-дорадчі функції.

У перспективі, його діяльність допоможе поліпшити механізми державної політики щодо контролю та нагляду за сферою вітчизняної енергетики.

Одним з перших завдань уряду є приведення норм поточних підзаконних актів до норм поточного законодавства країни в контексті енергетики. Це потрібно зробити для якісного функціонування енергетичної сфери.

Нагадаємо, що в Україні можуть скасувати пільговий тариф на електроенергію за перші 100 кВт-годин для населення. З 1 жовтня року така норма може бути скасована нібито для забезпечення оплати «зеленого тарифу» виробникам сонячних і вітрових електростанцій.

Тим часом, будівництво електростанцій з поновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в Україні дорожче, ніж в інших країнах. Винні в цьому вітчизняні бюрократія та корупція.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу