Тваринникам пояснили, як правильно отримувати субсидію

Поділитися:

Якщо людина декларує доходи від продажу сільськогосподарських тварин, приватні сільські господарства матимуть право на субсидії. Про це йдеться в постанові уряду №632, яке було схвалено на засіданні.

У Міністерстві економіки кажуть, що прибуток від молока і молочної сировини, а також тваринницької продукції вираховуються в розмірі 30 відсотків нарахованих сум. Тобто всього 30 відсотків реалізованої продукції буде обкладатися податком. Це дасть сільським господарствам можливість отримати дотації.

Такі нові правила хочуть вести, щоб детінізувати продаж тваринницької продукції і знизити податкове навантаження на фізосіб.

Зміни торкнуться також питання рівного доступу до держдопомоги, об’єктивності при її призначенні і спрощення оформлення деяких документів.

Не так давно ми писали, що за даними Державної служби статистики, на 1 червня в Україні налічувалося 1490000 голів овець і кіз, що на 6,3 відсотка менше, в порівнянні з 2019 роком.

Ми також повідомляли, що власники 5 і більше корів можуть вимагати від держави бюджетних субсидій. Такі норми прописані в Постанові Кабінету Міністрів України № 447.

Фінансування надається тим власникам корів, тварини яких зареєстровані відповідно до законодавства та ідентифіковані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу