«Турбоатом» буде виплачувати дивіденди

Поділитися:

В системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) оприлюднили дані, згідно з якими АТ “Турбоатом” направить на виплату дивідендів за 2019 і 2020 роки по 50% отриманого чистого прибутку -157,03 млн грн і 113,27 млн грн відповідно.

Відомо, що 75,2% акцій компанії належать державі. При цьому встановлений термін виплати дивідендів за обидва роки – з 10 червня по 29 жовтня поточного року

У Турбоатомі відзначили, що ухвалою господарського суду Харкова від 26 квітня йому заборонена виплата дивідендів за 2019-2020 роки, тому компанія звернулася до суду за роз’ясненнями з питань виконання цього визначення, в тому числі про можливість прийняття рішення загальними зборами акціонерів з цих питань.

Крім того, в прес-службі “Турбоатома” уточнили, що рішення суду, яке заблокувало процес виплати дивідендів, на цей час не скасовано, тому їх виплата поки неможлива.

“Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції перебуває на стадії прийняття до розгляду в Східному апеляційному господарському суді”, – повідомили в прес-службі компанії.

Нагадаємо, що Держаудитслужба (Державна аудиторська служба України) вже вдруге не змогла довести в суді факт порушень з боку АТ (акціонерного товариства) «Турбоатом» – харківського державного підприємства, яке випускає парові турбіни для різних видів електростанцій.

Раніше повідомлялося, що АТ «Турбоатом» не може виплачувати дивіденди своїм акціонерам – весь процес заблокований рішенням Госпсуду Харківської області від 26.04.2021 р. Цікаво, що позов, в забезпечення якого суд і прийняв рішення, ще не поданий. Його повинен подати один з акціонерів – ТОВ «БІСКОУН ЛІМІТЕД» (BISCONE LIMITED).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу