Ціна на паливо в Україні залежить від долара і імпорту

Поділитися:

У Центрі глобалістики “Стратегія ХХІ” заявили, що осінні прогнози цін на паливо в Україні залежать від двох факторів: курсу валют і безперебійного постачання з країн-виробників палива.

Так, ціни на пальне можуть зрости тільки в двох випадках. Перший з них: якщо посилиться нервозність на ринку з точки зору можливих перебоїв поставок палива з Білорусі. Навіть за умови, що такий сценарій малоймовірний, оператори не упустять можливості заробити.

“З іншого боку, зростання ціни на паливо можливий, але це залежить не від подій в сусідній країні, а від курсу валют. Адже купуючи імпортний бензин і дизель, ми платимо доларами, а долари купуємо за гривню. І цей факт відразу має« відлуння »на ціні. Саме тому курс долара чинить більший вплив на вартість палива в Україні, ніж політичні заворушення в Білорусі і потенційні зміни в їх паливному ринку” – кажуть експерти.

Нагадаємо, що експерти паливного ринку впевнені в тому, що і бензин, і дизпаливо, і автогаз продовжать зростання в ціні. Така тенденція проглядається вже кілька тижнів. Це пов’язано до поступового повернення до докарантінної економіки, а також формування цін на основі прибутковості ринку.

Раніше повідомлялося, що в компанії «Білнафтахім» зробили заяву, суть якого звелася до прагнення наростити частку палива, що поставляється з Республіки Білорусь в Україну. На поточний рік плани амбітні – близько 3 млн тонн різних видів палива.

Представник компанії Володимир Сизов сказав, що Білорусь відчуває себе на ринку України впевнено, партнерство триває не один рік, є свої напрацювання і алгоритми. Також цілком зрозуміло прагнення збільшити частку білоруського палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу