Ціна на новобудови досягла свого мінімуму

Поділитися:

Пандемія коронавірусу вплинула на всі сегменти бізнесу., В тому числі і на будівельний ринок. Так кількість угод з продажу нерухомості істотно скоротилося.

Однак, багато експертів зараз говорять про поліпшення продажів і вихід на докоронакризовий рівень – пов’язано це насамперед з відкладеним попитом, оскільки ті сім’ї, які навесні запланували здійснити покупки, роблять їх зараз. Тому цей попит має тимчасовий характер, вважають фахівці.

Проте навіть далеко не на всіх будівництвах працюють крани. Деякі просто зупинилися.

“Зараз забудовники, які отримали фінансовий ресурс коштом відкладеного попиту, будуть намагатися тримати ціни на колишньому рівні і навіть йти від акцій. До виборів, причому не тільки українських, а й американських, ціни будуть стабільні. Перед Новим роком ми знову можемо побачити акції пропозиції зі знижками до 20% “, – відзначають брокери.

Відомо, що сьогодні середня ціна квадратного метра в новобудові становить близько 25 200 грн.

Так, ціни в гривні не змінилися з початку року. У доларах впали на 5-10%. Ринок новобудов досяг “цінового дна”. Далі будівництва або “заморозять”, або будуть розпродавати за поточними цінами, але довше, ніж очікувалося по будівельної декларації.

Нагадаємо, що в період з січня по червень 2020 року ціни на офісну нерухомість скоротилися на 20 відсотків. Причина – коронакриза. В цілому, ціна за квадратний метр становить 25 доларів на місяць.

Сьогодні девелопери розширюють пропозиції. У 2020-2023 роках має відкритися близько 400 тисяч нових квадратних метрів офісних приміщень. Це близько 20 відсотків ринку.

Раніше повідомлялося, що ринок кредитування нерухомості оживе ближче до осені. За словами експертів, в період з березня по травень запитай пропозиції в цій сфері застигли. Як тільки, влада ослабила карантинні заходи, ринок нерухомості відразу відреагував на це, і сьогодні він активно відроджується.

До осені очікується ще більше пожвавлення, так як влітку, традиційно, сектор сповільнюється в розвитку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу