«Центренерго» почало погашати борги перед шахтарями

Поділитися:

АТ “Центренерго” стало частково погашати поточну заборгованість перед українськими шахтарями. На це підприємство направило близько 216 млн грн, як повідомляє прес-служба компанії.

Вказується, що грошовий переказ компанія здійснила в середу, 19 серпня. Частину боргу вдалося відшкодувати за рахунок виручки, яка надійшла за рахунок продажів минулого тижня. Тоді компанія продала приблизно 4,6 млн МВТ-ч.

Повідомляється, що вище означені 216 млн гривень пішли на погашення заборгованості перед державними шахтами за поставлене ними паливо.

Однак на даний момент компанії вдалося відшкодувати лише малу частину загального боргу. Очікується, що до кінця серпня місяця підприємство перерахує ще понад 400 млн гривень для того, щоб повністю погасити заборгованість.

Раніше до “Центренерго” звернувся Кабмін, який зажадав від компанії перегляду розрахункової вартості вугілля для держшахт в співвідношенні до більш правильних ринкових показників. Вказувалося, що більш низька вартість вугілля дозволила б компанії вийти з кризи.

Нагадаємо, що на даний момент “Центренерго” не є привабливим для інвесторів, а значить йому треба передати ефективні держшахти, а неперспективні шахти закрити.

На початку серпня борги ПАТ «Ценртенерго» за підсумками 2019 року борги стали перевищує номінальну вартість активів компанії на 1 мільярд 403 мільйони гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу