Суд встав на бік “Укренерго” в суперечці з олігархами

Поділитися:

«Укрнерго» виграла у тарифній суперечці з заводами олігархів.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Верховний суд задовольнив касаційну скаргу держпідприємства «Укренерго». І визнав, що суд першої інстанції розглянув справу з грубими порушеннями. Йдеться про позов Нікопольського заводу феросплавів з вимогою скасувати тарифи «Укренерго» для низки заводів на передачу електроенергії та диспетчеризацію в другому півріччі минулого року.  Ці заводи пов`язані з бізнесменами Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Тоді суд став на бік позивача. І зупинив дію тарифів «Укренерго», встановлених регулятором не лише для Нікопольского заводу феросплавів, а також – для «Дніпроазоту»,  Марганецького та Покровського гірничо-збагачувальних комбінатів. І для Запорозького заводу феросплавів.

В «Укренерго» тоді заявили, що таке рішення призведе до колапсу нового ринку електроенергії, який запустили в Україні з 1 липня.

Нині Верховний суд повернув цю справу на новий розгляд до Окружного адміністративного суду Києва, який власне раніше й ухвалив рішення на користь заводів олігархів. Таким чином, констатують в «Укренерго», підстав для повернення коштів, сплачених за послуги або для здійснення перерахунку відповідних платежів, поки немає.

Нагадаємо, суд встав на бік “ПУМБ-банку” в справі проти Донецької залізниці. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що справу «Мотор Січі» продовжать розглядати в суді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу