Стали відомі терміни введення в експлуатацію сховища ядерного палива

Поділитися:

Увести в експлуатацію власне сховище ядерного палива і не залежати від Росії, куди нині вивозяться відходи. Запуск сховища у зоні відчуження Чорнобильської АЕС відбуватиметься поетапно і перший запланований вже на серпень цього року, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Очікується, що ядерні відходи з трьох українських АЕС там будуть зберігатися протягом наступних 100 років. Усе це прописано в Державній програмі поводження з відпрацьованим ядерним паливом до 2025 року. Документ сьогодні затвердили урядовці. Кажуть: це забезпечить для України енергонезалежність та зекономить чималі кошти, які підуть на розвиток власної атомної енергетики.

Нагадаємо, що український парламент посилив покарання за незаконне відвідування зони ЧАЕС – тепер за це може загрожувати кримінальна відповідальність.

За даними Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, у Чорнобилі реалізується 16 проектів міжнародної технічної допомоги з виведення з експлуатації та вдосконалення системи поводження з радіоактивними відходами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу