Спека прискорила збір врожаю

Поділитися:

Погодні умови є основним фактором при формуванні врожаю. Сьогодні в Україні агрометеорологічних ситуація залишається в межах стабільності.

За даними прес-центру обласного Гідромецентра, грунт зволожений достатньо, лише в південних областях він кілька сухуватий. При цьому під кукурудзою запаси вологи найнижчі за останні 50 років спостережень. Тобто, на цих грядках урожай буде значно гірше, ніж на інших.

Незважаючи на достатнє зволоження грунту, середня температура становить близько 28 градусів, що дуже несприятливо позначається на картоплі. При такій погоді зростання врожаю картоплі зупиняється.

Разом з тим, в областях розвиток всіх сільськогосподарських культур відбувається з випередженням на 1-2 тижні. Урожай ранніх хлібів сформований, зерно знаходиться на етапі молочної стиглості. Спекотна погода, яка очікується в найближчі дні, прискорить процеси висихання зерна і буде створювати пожежонебезпечну загрозу.

Раніше повідомлялося, що цього літа Україна може опинитися в продовольчу кризу через недоотримання врожаю в майже 1 мільйон тон зернових. Така ситуація склалася через сильну посуху, яка довгий час спостерігалася на території України

Також ми писали, що з початку 2019-2020 маркетингового року обсяг експорту зернових культур станом на 30 квітня 2020 року склав 50,5 мільйона тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу