Ситуація з нерухомістю покращилася

Поділитися:

Після карантину і падіння обсягів продажів на ринку нерухомості ситуація на даний момент в цьому сегменті покращилася. На вторинному ринку ціни на нерухомість зросли на 5-7 відсотків.

За словами фахівців, в період березень-травень ціни впали мало не в 10 разів. При цьому велика частина клієнтів перейшла на вторинний ринок.

Зараз же ситуація покращилася, як на ринку оренди, так і на ринку продажів. Зокрема зростання цін спостерігається в сегменті економ-класу (5-7 відсотків).

Нещодавно ми писали, що через низьку купівельну спроможність населення, нестабільності в країні і зовнішніх чинників на ринку нерухомості настає криза. Крім цього, експерти вважають, що причиною зниження попиту на нерухомість став спад економіки, в цілому, коли національна валюта має шанс на девальвацію.

Також ми повідомляли, що в Україні набули чинності нові правила оцінки нерухомості. Зокрема, з 1 липня мала запрацювати система оцінки майна без необхідності залучення оцінювача. Кожен власник повинен був отримати в режимі он-лайн довідку про оцінку, яку надав нотаріус при продажу нерухомості. Все це повинно було проходити в автоматичному режимі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу