Середній рівень зарплати аграріїв виріс на 1 тис. гривень

Поділитися:

В Україні збільшився середній рівень заробітку серед сільськогосподарського сектору діяльності. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Вказується, що в першому кварталі 2020 року дохід фермерів зріс на одну тисячу гривень.

Як говориться в звіті відомства, якщо в січні поточного року середньостатистичний аграрій заробляв близько 8 542 тисяч гривень, то вже на момент червня сума доходів зросла до 9 505 тисяч гривень. Різниця склала 963 гривні.

Разом з тим, в середині весни аграрії взагалі заробляли рекордні суму в розмірі 10 140 тисяч гривень. Такий результат був зафіксований в цьому квітні.

Цікаво, що за даними Держстату найменше працевлаштовані в професії агрономи та тваринники.

Останнім часом проблеми аграрної тематики набирають все більшого ажіотажу серед українських підприємців, що займаються сільськогосподарською діяльністю. В якому стані зараз знаходиться сектор птахівництва в Україні та чому кошти державної підтримки розподіляються нерівномірно з’ясовував телеканал “Перший Діловий”.

Нагадаємо, що в Україні аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу