Регіони викрили в нецільовому використанні 300 млн гривень

Поділитися:

Понад 300 мільйонів гривень на екстрену медичну допомогу регіони використали зі значними порушеннями у 2019 році. Відповідні результати аудиту оприлюднила Рахункова палата, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Йдеться про шість пілотних областей: Вінницьку, Донецьку, Одеську, Полтавську, Тернопільську та місто Київ. Загалом на розвиток екстреної медицини вони витратили 1 мільярд гривень. З них 781 мільйон – субвенція з державного бюджету, 261 мільйон – фінансування з місцевих бюджетів. При цьому 115 мільйонів були повернуті до державного бюджету як невикористані.

Відтак, за виділені кошти регіони придбали 433 санітарних автомобілі для центрів екстреної медичної допомоги та 36 навчальних манекенів для центрів підготовки медиків. Однак при перевірці аудитори встановили: 338 мільйонів гривень були використані неефективно та з порушенням законодавства. Як наприклад, вартість автомобілів невідкладної допомоги одного й того ж типу значно різнилась у різних регіонах.

До того ж, різниця у ціні могла необгрунтовано сягати навіть 45%. Також були виявлені ознаки підробки документів при закупівлі авто: внесення недостовірних даних до видаткових накладних та актів прийому-передачі. Крім того, порушення виявили і на закупівлі манекенів-тренажерів для центрів підготовки медиків: їхня ціна була завищена у 3, а то і взагалі – 15 разів. Нагадаємо, кошти на розвиток екстреної медицини виділялися востаннє у 2019-ому. Торік, хоч спочатку і передбачили у бюджеті 923 мільйони та згодом передумали.

Раніше ми повідомляли, що «Укрзалізниця» витрачає гроші на сумнівні тендери.

Також ми писали, що в «Укравтодорі» створюють фірми під тендери. Йдеться про компанію «Автодор Консалтинг», яка «консультувати» дорожників за 3% від суми підписаних контрактів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу