Рада затвердила податкові пільги для культури, туризму та креативників

Поділитися:

Верховна Рада України проголосувала за законопроект, який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проектів у сфері культури, туризму і креативних індустрій. Раніше на розгляд Ради закон вніс президент України Володимир Зеленський.

Відзначимо, що законопроект підтримала монобільшість парламенту в особі 293 народних депутатів України. Йдеться про документ, який був зареєстрований в українському парламенті під номером №3851 і пропонує звільнити від податків частину проектів у сфері культури, туризму і креативних індустрій.

Вказується, що відповідні фінансові кошти будуть відшкодовані через державний бюджет України та місцеві бюджети.

Також пропонується розвивати кінематограф шляхом зниження ставки ПДВ щодо постачання послуг з розповсюдження, демонстрації, публічного сповіщення і показу фільмів, адаптованих в україномовні версії. Така пільга буде працювати з 1 січня 2023 року до 1 січня 2025 роки за ставкою 7% ПДВ.

Нагадаємо, що податковим кодексом наведено кінцевий перелік доходів фізичних осіб, до яких податкова соціальна пільга не може бути застосована.

Головне управління ДПС інформує, що порядок оподаткування доходів фізичних осіб регулюється Податковим кодексом, згідно п.п.169.2.1 п.169.1 ст.169 якого встановлено, що податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) місячного доходу у вигляді заробітної плати (п.п.14.1.48 п.14.1 ст.14 ПК) тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила