Рада ухвалила новий закон «Про кредитні спілки»

Поділитися:

Український парламент ухвалив у першому читанні законопроект “Про кредитні спілки” №5125. Його авторами виступили депутати від фракції “Слуга народу” (голова та члени парламентського комітету з питань фінансів).

Зазначається, що документ передбачає оновлення чинної редакції відповідного закону за рахунок збільшення кількості послуг, які можуть надавати кредитні спілки, покращення процедури ліцензування, механізму управління союзами, вимог щодо структури самого капіталу.

Проєкт закону, зокрема, пропонує збільшити капіталізацію та стресостійкість кредитних спілок задля більшої надійності сектора та більшої довіри споживачів; запровадження механізму завчасного попередження ризиків задля швидшого реагування на ймовірні проблеми у діяльності спілки; удосконалити алгоритм добровільного і примусового виходу кредитних спілок із ринку.

Норми цього документа передбачають усі етапи діяльності кредитних спілок: створення, ліцензування, здійснення діяльності (зокрема членство і оформлення внесків до союзу), систему управління, нагляд за їхньою діяльністю та вихід з ринку.

Нагадаємо, український уряд планує створити в територіальних громадах країни креативну економіку. Це передбачено відповідною постановою. Розробка проекту належить Міністерству розвитку громад та територій України.

Також ми писали, що глава держави Володимир Зеленський узаконив Бюро економічної безпеки, підписавши відповідний закон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу