ПСО продовжать ще на два місяці

Поділитися:

Спеціальні зобов’язання на ринку електроенергії припиняють працювати з 1 травня, проте Кабінет міністрів України вирішив продовжити дію особливих умов для населення.

Відомо, що поки мова йде про продовження терміну дії ПСО на один місяць, «щоб отримати відстрочку для вироблення зваженого рішення». Однак, швидше за все зобов’язання продовжать не менш ніж на 2 місяці. У підсумку українці отримають незмінні тарифи на електроенергію на підставі ПСО.

Крім того, аналогічна ситуація спостерігається з ПСО на газ для теплокомуненерго, його також ще не продовжили. Але найімовірніше, їх також продовжать, адже без цього тарифи будуть бити по кишенях споживачів, особливо в опалювальний сезон.

Слід зазначити, що експерти одним з можливих змін ПСО називають продаж генерації електроенергії населенню, минаючи ДП Гарантований покупець, який зараз купує ресурс у НАЕК Енергоатом і ПрАТ Укгідроенерго і продає її постачальникам універсальних послуг для поставок побутовим споживачам.

Нагадаємо, що український уряд може пролонгувати на один-два місяці дію умов спеціальних зобов’язань на ринку електроенергії після 1 травня (кінцевого терміну дії). Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на джерела, зокрема, в Міністерстві енергетики.

Раніше повідомлялося, що керівництво НАЕК «Енергоатом» заявляє про своє право вимоги від держави компенсації за відпущену електроенергію населенню в рамках спеціальних зобов’язань (ПСО), що триває майже два роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу