Приватні ТЕС активно імпортують вугілля

Поділитися:

У четвер, 28 жовтня, Міністерство енергетики опублікувало інформацію про обсяги закупівлі вугілля для ТЕС цього місяця. Згідно з даними відомства, приватні станції закупили у 6 разів більше вугілля, ніж державні.

«‎Цього місяця «‎Центренерго» імпортувало 30,1 тис. тонн вугілля. На сьогоднішній день загальний обсяг імпорту вугілля за жовтень становить 216,5 тис. тонн»‎, — йдеться у повідомленні Міненерго.

Зазначається, що у жовтні поточного року приватні теплові електростанції імпортували 186 тис. тонн вугілля.

«‎У листопаді очікується імпорт вугілля обсягом 5 тис. тонн. Згідно з інформацією, наданою компаніями теплової генерації, у листопаді планується імпортувати 562 тис. тонн вугілля, з яких близько 200 тис. тонн — державна компанія «‎Центренерго», — зазначили у відомстві.

Загалом з початку жовтня на державні теплові електростанції надійшло 258 тис. тонн вугілля, на приватні — 1,1 млн. тонн.

Раніше ми повідомляли, що НЕК «Укренерго» виплатив ПАТ «Центренерго» близько 650 мільйонів гривень за рахунок заборгованості за роботу на БР (балансуючий ринок). Відповідно, ліквідність найбільшої компанії з виробництва електричної та теплової енергії у центральній та східній Україні покращилась.

Також ми писали про те, що На Трипільській ТЕС почали спалювати природний газ — для економії дефіцитного вугілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу